De achterliggende gedachte van de recepten is als volgt; Je hebt een hogere zuurgraad nodig om het vaaswater en de plantenstengels beter op elkaar aan te laten passen, suikers voor energie en vervolgens een bacterieremmer. Tot slot warm water om de ingrediënten met elkaar te laten mengen.
Voor gebruik leng je het mengsel aan met warm vaaswater (38-40 graden), een flinke scheut per vaas.
Recept 1:
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel huishoudelijke bleek
- 1/4 kopje warm water
Recept 2:
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 theelepel huishoudelijke bleek
-1/4 kopje warm water
Tips:
- Zorg voor een schone vaas.
- Snij de stelen schuin af, voor optimale opname.
- Zorg dat er geen blad onder de waterlijn staat, dat gaat alleen maar rotten.
- Om uitdroging zoveel mogelijk tegen te gaan haal je overbodige bladeren weg.
- En zet je ze op een plek met minimale luchtcirculatie (dus geen tocht) en uit direct zonlicht.
- Niet in de buurt van rijp fruit.
- Haal rottende delen meteen weg (blad en bloem) zodat het de andere bloemen niet "meeneemt".
- Let op het waterpeil en ververst het water zo nodig een keer (weer voeding erbij, een flinke scheut per vaas.)
En nu maar plukken!
groetjes Chantal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten