Tuin

Een makkelijk overzicht van een aantal populaire tuin-gerelateerde blogs van Mirjam en Chantal. Het zijn niet álle blogs die over dit onderwerp zijn geschreven. Kijk daarvoor afzonderlijk onder het kopje "over Mirjam" of "over Chantal".  Daar staan ze allemaal op een rijtje. Veel leesplezier!3 opmerkingen:

Jolanda zei

Hallo Mirjam en Chantal,
Van die dahlia's delen daar is mijn vriend erg blij mee daar wij veel dahlia's hebben en die graag wilde delen maar niet wisten hoe, maar ik heb en andere vraag bij de doperwten, peulen en ook de capucijners hebben wij veel rupsjes in de erwten, is daar iets aan te doen?? het is jammer om van elke 10 erwten er ca. 4 weg te gooien,
vr.gr. Jolanda

cr-mics zei

Hallo Jolanda.
Dat klinkt inmiddels als een ware plaag. Ik vrees dat je dan niet heel veel constructiefs kunt uithalen behalve handmatig wegvangen. Tenzij gif spuiten voor jou een optie is?

Ter preventie kun je insectendoek gebruiken, of koolkragen aanbrengen tegen vlinder en motteneitjes, en zorgen voor een goede bodem qua voeding want verzwakte planten zijn uiteraard veel gevoeliger voor plagen. Maar dat is dan iets voor volgend seizoen. Succes!

Anoniem zei

Dag Mirjam en Chantal,
Vandaag jullie website gevonden en wat ben ik blij met het gedeelte over het aanpakken van een verwaarloosde tuin! Ik ben onlangs in een huis komen wonen met een flinke lap verwaarloosde grond erbij, een oerwoud aan onkruid en andere dingen waarvan ik niet weet wat het zijn. Het is mijn eerste eigen tuin, ben dus onervaren. Veel gezocht op internet,maar nergens iets kunnen vinden over hoe je dat in zo'n situatie aanpakt. Dus...heel,heel hartelijk dank voor jullie duidelijke omschrijvingen. Ik ga deze zeker gebruiken bij het opbouwen van mijn tuin.
Weten jullie trouwens wat je kan doen tegen slakken? Er heerst hier namelijk een ware plaag van die dingen, het is echt afschuwelijk!
Heel hartelijke groeten en ik blijf jullie zeker volgen. L.