Beestjes

Een overzicht van een aantal beestjes-gerelateerde blogs van (Mirjam en) Chantal. Veel leesplezier!


2 opmerkingen:

Edwin Adam zei

Hallo ik lees heel graag jullie stukjes. Zeker als ik weer eens in een "eologische" crisis zit, dan troost ik me met het idee dat er meer mensen zijn die het anders voor hebben met de wereld en afstand durven doen van allerlei luxe-onzin. Ik erger me veel te vaak aan: de vieze lucht (door de auto's), de overdaad waarin we leven, de verpakkingsrotziooi in de winkels en het niet alles biologisch geproduceren van onze producten. Ik ben zo bang dat het er echt niet op gaat veranderen. Dat men het in technologische oplossingen wil gaan zoeken waardoor we nog verder van de menselijke maat af gaan. Ik voel meer voor eenvoud : volgens mij word je daar veel gelukiger van.
Ik wou eigelijk niet teveel zeuren maar vragen hoe het met de kippen bij jullie gaat ? Wij hebben ook 3 kippen. Ned, Nelly en Nina ze lopen achterom op ons platje. Nina (die grijzige.Foto komt misschien...) is nieuw voorheen hadden we Bruintje een bejaard oude dame die zo leek het met steeds krommere pootjes ging lopen. Deze zomer is ze dood gegaan. NIna is ervoor in de plaats gekomen. Ze heet zo omdat ze bij de kippenboer waar ik haar kocht vreselijk gillend uit het hok gehaald werd. Ze blijkt ook een pittig karakter te hebben want ze liet zich niet zomaar als onderste in de rangorde plaatsen. Nelly die altijd de mindere was wilde nu ook wel eens de bovenste (onder de haan natuurlijk) in de rangorde worden. Dit lukt haar wel een beetje, maar de nieuwe kip is nog jonger, legt eitjes en veel aantrekkelijker voor de haan. Dit steekt hij ook niet onder stoelen of banken , hij doet werkelijk alles voor haar. Geeft haar lekker hapjes loopt de godganse dag om haar heen. Hij is heel zorgzaam geweest bij het wennen aan haaar nieuwe verblijfplaats want hij bleef nog laat s'avonds samen met haar buiten lopen zodat ze de weg naar het poortje en het trapje naar het nachthok te komen kon vinden.
Nu naar 5 weken blijven de 2 dames elkaar pikken (niet veel) voor een plaatsje naast de haan in het nachthok. Slimste zou zijn dat de haan in het midden gaat zitten maar dat pikt Nelly niet zij blijft net zolang door schuiven en duwen totdat ze hem voor zich alleen heeft. Dan keert de rust terug in het hok en gaan ze rustig slapen.
Ik heb ontdekt dat de kippen geen kruiden eten. Deze planten doen het dus goed op ons platje. Ze eten geen Lavendel, Rozenmarijn, Oregano, Munt, en Thijm. Heb jij nog ervaring met wat ze niet zullen eten ?
bedankt voor jullie heeerlijke stukjes .Het is een zonnige dag vandaag: ik wil nu naar buiten en niet meer aan computer zitten..

Anoniem zei

"Beste,

Mijn naam is Mark van Huenen en ik ben werkzaam bij Best4u Internet Marketing. Voor onze klanten zijn wij op zoek naar kwalitatieve blogs in uiteenlopende branches en vandaar dat ik u benader. Wij zouden graag een samenwerking met u willen aangaan waarin wij relevante artikelen op uw blog kunnen plaatsen. Dit kan eventueel tegen betaling.
Graag hoor ik of u hierin interesse hebt, zodat wij kunnen kijken of we een samenwerking met elkaar kunnen aangaan.
Voor meer informatie over ons verwijs ik u naar www.best4u-internetmarketing.nl
Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet, Mark van Huenen (linkpartner@best4u.nl)"