vrijdag 4 juli 2014

C: Vanaf nu zijn we op Pinterest


De oplettende lezer had het misschien al gezien... een paar dagen geleden is er een klein icoontje links in de zijbalk bijgekomen. "Follow me on Pinterest" staat er. En dat betekent dus dat we eindelijk een account hebben aangemaakt voor deze blog op Pinterest ! Hèhè.

Waarom?
Euh, nou. Ten eerste omdat Pinterest heel inspirerend werkt. Als "pinner" kun je allemaal mooie afbeeldingen bij elkaar verzamelen, naar welke categorie je ook maar wil, die zo als een soort moodboard kunnen werken. Af en toe kun je die dan doorkijken en er enorm veel inspiratie mee opwekken. Dat is op zich al een geweldige feelgood-motivator.
Maar daarnaast kan het ook als makkelijke verzamelplek dienen voor links die naar interessante of informatieve websites (of blogs) verwijzen. Zo heb je in één simpel overzicht allemaal informatie bij elkaar gegroepeerd staan wat je her en der in de loop der tijd op het web bij elkaar gescharreld hebt. (en dus heel makkelijk weer op kunt zoeken.)

Dus.. als het voor mij als gebruiker al een leuke manier is om vondsten op het web te kunnen beheren en delen, dan is het óók een leuke plek waar we onze eigen blogposts aan mee kunnen laten doen. Zo kan het door meer mensen opgemerkt en gedeeld worden.
En niet om nou heel hebberig zieltjes te winnen. Maar gewoon, het is fijn als je werk gezien wordt, toch?

Volg je de link dan kom je op ons account waar we in ieder geval alvast de verschillende categoriën/prikborden hebben staan van posts die ook op de blog zijn verschenen. Onderverdeeld in "Huis", "Tuin", "Keuken" en "Kip"(beestjes). Zo is het makkelijk te "pakken" voor op je eigen prikbord.
Maar er komen natuurlijk ook gaandeweg andere prikborden bij. Zowel Mirjam als ik kunnen er afzonderlijk van elkaar dingen opzetten en dat kan van alles zijn wat ons inspireert of informeert, en wat enigszins te maken heeft met onze blog.
Zo heb ik er alvast een hele hoop illustraties opgezet van allemaal illustratoren die moestuinen, groente en fruit hebben getekend. Blij wordt ik daarvan, en jullie misschien dus ook wel.
Kijk maar eens een keertje als je het leuk lijkt. See you on Pinterest!

Geen opmerkingen: