dinsdag 29 april 2014

C: Wéér meer moestuininspiratie

Ik schreef al eerder over inspiratie voor de moestuin op tv in de blogberichten: "Moestuininspiratie" en "Nog meer moestuininspiratie". Daar ging het vooral over wat er nu qua moestuinprogramma's te zien is op de Nederlandse en Engelse televisie. (En een beetje wat je terug kan vinden op internet over programma's die daar in het verleden zijn uitgezonden.) Als je zelf een moestuin hebt is dat namelijk heerlijk om naar te kijken, want je herkent er zoveel lief en leed van. Bovendien is ook óók nog eens leerzaam én toepasbaar want je zit in dezelfde klimaatzone.

Maar goed, er zit natuurlijk een gat in het aanbod, want er hoort natuurlijk óók iets van Belgische bodem bij. En dat is er, namelijk: "De moestuin volgens Wim". En ik ben er rijkelijk te laat mee om dit te ontdekken want het is al vanaf september op de buis, las ik. Vanavond de 18e aflevering al, om 20:00. Op België VIER.


Daar zit meteen ook het probleem want ik geloof niet dat we België VIER hier kunnen ontvangen, maar er zijn gelukkig veel videofilmpjes terug te kijken om je toch een idee te geven. Klik daarvoor op deze link.
Het zijn geen hele lange stukjes, hooguit een paar minuten. Ik geloof dat de uitzendingen zelf steeds ook maar iets van een kwartier duren (en daarmee komt het een héél klein beetje in de buurt van het moestuinprogramma wat Arjan Ederveen ooit maakte voor de VPRO in 2005 "Wroeten", wat helaas niet meer terug te kijken is.)

Maar dan nog zijn ook de kleine stukjes de moeite waard om te kijken. Heerlijk los en ongedwongen gefilmd en hapklaar gebracht. En voor mij is België ook een beetje thuis. (Als kind hebben we een tijdje in België gewoond en we hebben altijd (ook nu nog) zeer dicht bij de Belgische grens gewoond. Dus ik kom er vaak, en zonder ál te veel met clichés te gaan strooien.... het leven lijkt altijd wel een beetje gemoedelijker daar, meer ontspannen en zorgelozer. Een prima plek voor een moestuin dus! Waar we allemaal weer van mee kunnen genieten.

2 opmerkingen:

huis-tuin-en-keuken.blogspot.nl zei

Oh, na een dag werken in de moestuin, vooral onkruid weghalen... is het heerlijk kijken naar de moestuin van Wim. Alle afleveringen gezien achter elkaar. Het taalgebruik en de Belgische tongval is een genot om naar te luisteren. Het regent nu, anders zou ik meteen zin hebben om verder te gaan met de moestuin!

Liefs, Mirjam

Unknown zei

Wat een heerlijke filmpjes! Bedankt voor de tip.