vrijdag 3 februari 2017

C: Het begint met.... Zaadjes

In de wintertijd liggen de moestuinactiviteiten redelijk stil. Zelfs aan het uitzoeken van de nieuwe zaden, toch vaak wel het hoogtepunt van deze rustige periode, kwam ik pas laat toe. Ik had al lang de mailtjes gezien van Velt en onze moestuinvereniging met het aanbod mee te doen met de samenkoopactie voor 10% bulk-korting, maar het kwam er steeds maar niet van. De moestuin is dan misschien wel rustig, maar voor m'n werk is de winter juist een drukke tijd en december spant helemaal de kroon.
Vandaar dat ik er pas in januari aan toe kwam, bij ongeluk nog wel want het ging niet via de geijkte weg. Ik begon namelijk in eerste instantie een enkele zoektocht naar roodbloeiende tuinboonzaden. Die kunnen zowat als eerste de grond in en mijn eigen zaden had ik door de natte vorige zomer niet weten te oogsten en waren op. Die zaden kreeg ik alleen op de Nederlandse sites niet gevonden, tenminste, niet biologisch en dat is toch wel mijn vereiste. Uit frustratie toen maar over de grenzen gaan zoeken, meer om te achterhalen of ze überhaupt wel bestonden..ergens.. dan om ze nou ook daadwerkelijk uit den vreemde te gaan bestellen. Op Engelse sites kwam ik ze ook niet tegen maar uiteindelijk wél op een Duitse site. En dat bleek een hele interessante site ook nog. Zomaar plotseling ontdekt.
De site is eerder een soort verzamelsite van 15 verschillende bio-kwekerijen verspreidt over heel Duitsland. Dat aantal zorgt ervoor dat het aanbod van biologisch zaad een stuk diverser is dan wat er hier in Nederland te krijgen is. Toch wel even de moeite van het bekijken waard.
Al browsend door hun onlineshop werd ik lekker gemaakt met allerlei nieuwe variëteiten. Samen met een vertaalprogramma en weggezakt vwo-Duits kwam ik een heel eind, dus het duurde eigenlijk niet lang voordat ik daadwerkelijk besloot m'n hele bestelling maar daar te plaatsen. Niet alleen de roodbloeiende tuinbonen, maar alles waar ik geen weerstand tegen kon bieden.

Na het plaatsen van de bestelling duurt het wel wat langer voordat 't thuisbezorgd wordt. Ik neem aan dat daar alle zaden van de verschillende kwekerijen eerst bij elkaar gebracht moeten worden én het is natuurlijk ook buitenlandse post, maar na twee weken viel het hier dan toch op de mat, samen met de rekening. Bestelling gelukt!! (Alwéér geslaagd, zou m'n moeder zeggen.)

https://www.instagram.com/crmics/
Nadat ik halverwege vorig jaar m'n instagram-account over de moestuin een beetje liet versloffen heb ik inmiddels in dit nieuwe jaar de draad weer helemaal opgepakt. De ontdekking van de site én de komst van de zaadjes bleef uiteraard niet onvermeld.

3 opmerkingen:

@nnemiek zei

Altijd weer leuk om een nieuwe zadenleverencier te ontdekken, zeker eentje met bijzondere soorten, ben benieuwd wat je allemaal gaat zetten dit jaar, leuk!

Groetjes Annemiek
Http://moestuintjeaandedommel.nl

cr-mics zei

Hallo Annemiek,

Wat grappig, de Dommel loopt ook vlak langs ons complex.
Ja, heerlijk hé? De aanloop naar een nieuw moestuin-seizoen. Het zit nog zo heerlijk vol met belofte. Ben erg benieuwd wat mijn zaadjes gaan doen.
Veel succes toegewenst!
Groetjes Chantal

Ruby de Jong zei

Ik heb gister jullie blog gevonden en wat een heerlijkheid om doorheen te struinen. Het heeft alles wat ik leuk vind, jullie hebben er een vaste lezer bij ;p
Ik ben dit jaar ook op speurtocht geweest naar biologische zaden, maar had deze niet gevonden. Vorig jaar had ik veel zaden van de Bolster, prima zaden, maar ze hadden niet alles wat ik zocht. Uiteindelijk ben ik op denieuwetuin terecht gekomen.
Heerlijk wel, zo'n nieuw begin van het jaar. Veel succes en ik ben benieuwd!
Geweldige schetsen trouwens!

Groetjes R.