vrijdag 5 december 2014

C: Applaus voor Popo

Wilde even een klein berichtje de wereld in sturen om te laten zien hoe trots we zijn op Popo, onze bruine kip. Vanmorgen lag er namelijk weer een eitje in het legnest.

 Nou ja, op zich niet uitzonderlijk dat een kip een ei legt, toch?

Maar 4 december vorig jaar, 2013, was de dag dat ze haar alleréérste eitje legde, en daarmee was ze ook de eerste van m'n eerste eigen kippen, dus dat was wel even feest. Bovenstaande foto is van die dag en ze keek er zelf nog wel een beetje onwennig bij.

Vandaag de dag is ze wel wat eitjes gewend. Maar wat ík dan weer bijzonder vind is dat ze dus het hele jaar door is gegaan. Ze heeft 12 maanden vol gemaakt. Wel afgezien van een paar broedse perioden in de zomer waarbij ik haar gelukkig steeds binnen no-time weer broedsaf en aan de leg kreeg, maar toch. Ik vind het bijzonder knap van d'r. Want het ging wel dwars door haar rui heen. En ook de afnemende lichtsterkte en de kortere dagen heeft haar er nog niet toe bewogen een pauze in te lassen.
Fops, m'n grijze kip, is daarentegen al bijna twee maanden met winterreces.

 Zou dat van al die goede zorgen, lekkere biologische kippenvoer en knuffelliefde komen? Of is ze gewoon een super-kip van nature? Hoe dan ook, het is wel een applausje waard!! Een kippen-applausje!

Geen opmerkingen: