vrijdag 12 september 2014

C: Garden Mania

Een kleine twee weken geleden was ik jarig en kreeg van Mirjam (onder andere) een gezamenlijk bezoek aan "Garden Mania" cadeau. Dat is de stadstuin van Eindhoven, op Strijp-S. (Het is in de verte te vergelijken met de Prinzessinnengarten van Berlijn waar ik eerder over schreef hier. Maar gek genoeg was ik in die van Eindhoven nog nooit geweest, hoewel ik er toch vaak genoeg in de buurt kom.)
Afgelopen zondag was de perfecte dag om er samen naartoe te gaan want toen was het "Hallo Cultuur!"-dag in Eindhoven. De opening van het nieuwe culturele seizoen waar ook Garden Mania aan meedeed met de opening van hun zelfpluk-theetuin. Tenminste, het léék perfect, ware het niet dat Mirjam enorm verkouden en een beetje grieperig was... maar dan moet je juist even lekker buiten in het zonnetje gaan zitten, toch?!

Bij de bar van het complex kon je tegen betaling een groot leeg theeglas krijgen.

Met daarbij een plattegrond van het complex en informatie waar precies welke theekruiden groeien.
(Aah, zie je Mirjam's rode neus.. ze zag er echt heel zielig uit!)

 Wel slim om dus maar voor wat geneeskrachtige kruiden te gaan. Tijm, dropplant en salie tegen de slijm en verkoudheid; oregano voor de weerstand; citroenmelisse en munt voor de verfrissing.

En dan lekker laten trekken in heet water en rustig in het zonnetje opdrinken.


Ze hebben daar genoeg leuke plekjes om te gaan zitten.

Zelfs overdekt.

Het terrein zelf is niet zo heel groot, maar leuk genoeg om eens doorheen te wandelen als je in de buurt bent. Het ligt helemaal niet zo ver van het station vandaan en natuurlijk midden op Strijp-S.. daar is genoeg leuks te doen qua winkeltjes, cafeetjes etc. (Wat dacht je trouwens van de komende Dutch Design Week die er weer aan zit te komen in oktober bijvoorbeeld.) Maar ook vanuit Garden Mania zelf wordt er van alles georganiseerd, kijk maar eens op hun site.

Dan laat ik intussen nog wat foto's zien ter impressie. Echt wel leuk hoe je de stad eromheen als omgeving hebt. Dat maakt dit een kleine groene oase in het geheel. 


Veel beterschap Mir, ik hoop dat je je intussen alweer een stuk beter voelt!

2 opmerkingen:

huis-tuin-en-keuken.blogspot.nl zei

Ha Chantal,

Ja hoor, al weer een stuk beter. Zondag bleek de ergste dag te zijn of misschien heeft die zondag wel geholpen bij de ommekeer. Zou zomaar kunnen toch?

Liefs, Mirjam

Truus zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag en wat een leuk cadeau is dit uitje!
Groeit alles in die grote bulkzakken? Ziet er niet zo fraai uit-misschien houten rand erom- maar lijkt me wel goed tegen onkruid.Je kunt het er makkelijk uithalen.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe