Keuken

De keuken is vaak het hart van het huis, de maaltijden die eruit voortvloeien voedsel voor lichaam en ziel, en de gelegenheid die ermee gecreëerd wordt niet zelden de verbinding tussen familie en vrienden. Maar de keuken is ook persoonlijk. Je bent wat je eet. Soms is dat heel gebalanceerd en gezond, soms zijn het de feestelijke uitspattingen. Beide zussen lusten zowat alles. Al huivert Mirjam bij vis, en moet ze uitkijken met zaadjes en pitjes want die geven akelige allergische aanvallen. Chantal eet al 25 jaar geen vlees en sinds een paar jaar ook gluten-arm. Buiten dat blijft er nog genoeg over om van te smullen. Zie de links hieronder.



Groenten en fruit uit de (moes)tuin:
-Pompoenpannenkoeken en soep
-Kleur uit de moestuin, kleur in de keuken
-Bietjes
-Fermenteren witte kool 
-"Kappertjes" van Oost-Indische kers
-Courgette in zoet/zuur
-Frisse groen salade
-Slasoep
-Tortilla
-Eigengemaakte groentenbouillon
-Knoflook dehydreren 
-Appelazijn zelf maken 
-Biologische citroenen
-Groene smoothie
-Groene smoothie, deel 2 

Zoet of toet:
-Sinaasappelcake uit de kachel 
-Appeltjes uit de oven
-Druivensap
-Aangebrande suiker
-Chocolademelk met lavendel
-Dutch baby 

Uit het wild:
-Brandnetelsoep 
-Dennensiroop 
-Vlierbloesem avontuur  
-Vlierbessensiroop 
-Tamme kastanje  
-Walnotenboter
-Duindoorn
-Eekhoorntjesbrood 

Feest:
-Torta Caprese
-Dichte appeltaart met "pie-bird"
-Lindse brokmop
-Lentetaart
-Cadeautje, pot vol koekjes
-Vissenvormkoekjes (voor Mirjam)
-Pannenkoeken met patroontjes

Ei (van eigen kippetjes?):
-Paas-ei
-Chinese craquelé eieren 
-Herfst, eigengemaakte eetbare paddestoelen
-Gepocheerd ei

Tutorial:
-Zelf boter maken
-Kokospasta zelf maken
-Amandelmelk
-IJsthee, zelfgemaakt
-Amandelpasta zelf maken
-Doe het zelf: Muesli-ballen
-Zelfgebakken brood
-Fruitleer maken
-Wintervitamines
-Anti -griep-wonder
-Appelazijn zelf maken 
-Fermenteren witte kool  

Geen opmerkingen: