Beestjes

De liefde voor dieren wordt je met de paplepel ingegoten en in onze jeugd stikte het van de dieren. Niet alleen omdat we in een dorp opgroeiden en het aanzicht van paarden, koeien, kippen en varkens heel normaal was, maar ook omdat er in huis en tuin het nodige rondliep. Altijd honden en vooral veel katten. Nu heeft Mirjam het iets minder getroffen met allergische kinderen waardoor er alleen 9 jaar een konijntje in de tuin leefde (net zoals haar eerste konijntje Yoko op de foto.) Chantal heeft daarentegen al jaren honden, katten en kippen (van ieder twee).  Beide zussen zijn ook nog eens met een bioloog getrouwd.

 Kippetjes:
-Kippenhok
-Welkom kippetjes
-Verkouden kip, wat te doen?
-Mijn allereerste kippenei
-Achterstallig onderhoud kippenren
-Broedse kip ontmoedigen
-Kippencompost
-Video: Popo legt een ei
-Biologische kippen houden in de stad
-Fris kippenhok
-Editie NL: kippeninterview
-Gastblog: het ei van Columbus
-Bumblefoot bij kippen
-Krop-problemen bij kippen
-Slome kip check-up
-Kip in de rui
-Ei-ndelijk 
-Kippenvoer fermenteren

Hondjes:
-In Memoriam
-Hondentaal

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo ik lees heel graag jullie stukjes. Zeker als ik weer eens in een "eologische" crisis zit, dan troost ik me met het idee dat er meer mensen zijn die het anders voor hebben met de wereld en afstand durven doen van allerlei luxe-onzin. Ik erger me veel te vaak aan: de vieze lucht (door de auto's), de overdaad waarin we leven, de verpakkingsrotziooi in de winkels en het niet alles biologisch geproduceren van onze producten. Ik ben zo bang dat het er echt niet op gaat veranderen. Dat men het in technologische oplossingen wil gaan zoeken waardoor we nog verder van de menselijke maat af gaan. Ik voel meer voor eenvoud : volgens mij word je daar veel gelukiger van.
Ik wou eigelijk niet teveel zeuren maar vragen hoe het met de kippen bij jullie gaat ? Wij hebben ook 3 kippen. Ned, Nelly en Nina ze lopen achterom op ons platje. Nina (die grijzige.Foto komt misschien...) is nieuw voorheen hadden we Bruintje een bejaard oude dame die zo leek het met steeds krommere pootjes ging lopen. Deze zomer is ze dood gegaan. NIna is ervoor in de plaats gekomen. Ze heet zo omdat ze bij de kippenboer waar ik haar kocht vreselijk gillend uit het hok gehaald werd. Ze blijkt ook een pittig karakter te hebben want ze liet zich niet zomaar als onderste in de rangorde plaatsen. Nelly die altijd de mindere was wilde nu ook wel eens de bovenste (onder de haan natuurlijk) in de rangorde worden. Dit lukt haar wel een beetje, maar de nieuwe kip is nog jonger, legt eitjes en veel aantrekkelijker voor de haan. Dit steekt hij ook niet onder stoelen of banken , hij doet werkelijk alles voor haar. Geeft haar lekker hapjes loopt de godganse dag om haar heen. Hij is heel zorgzaam geweest bij het wennen aan haaar nieuwe verblijfplaats want hij bleef nog laat s'avonds samen met haar buiten lopen zodat ze de weg naar het poortje en het trapje naar het nachthok te komen kon vinden.
Nu naar 5 weken blijven de 2 dames elkaar pikken (niet veel) voor een plaatsje naast de haan in het nachthok. Slimste zou zijn dat de haan in het midden gaat zitten maar dat pikt Nelly niet zij blijft net zolang door schuiven en duwen totdat ze hem voor zich alleen heeft. Dan keert de rust terug in het hok en gaan ze rustig slapen.
Ik heb ontdekt dat de kippen geen kruiden eten. Deze planten doen het dus goed op ons platje. Ze eten geen Lavendel, Rozenmarijn, Oregano, Munt, en Thijm. Heb jij nog ervaring met wat ze niet zullen eten ?
bedankt voor jullie heeerlijke stukjes .Het is een zonnige dag vandaag: ik wil nu naar buiten en niet meer aan computer zitten..

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.