woensdag 26 juni 2019

C: "het Ruijge huis"

Het is een poos geleden dat er wat gepost is, zowel door Mirjam als door mij. Sterker nog, de afgelopen paar jaar is onze inzet voor deze blog wat minimaler geweest dan we zelf graag hadden gezien. Maar niet helemaal zonder reden. Buiten deze blog werd door externe factoren ons leven steeds een tikje drukker en overheersender zonder dat we zelf precies overzicht hadden waar het naar toe zou gaan, de blog schoot er daardoor steeds meer bij in. We zaten uiteindelijk een beetje vast.

De afgelopen tijd hebben Mirjam en ik heel geleidelijk zitten bedenken wat we nog willen en kunnen met de blog en onze inhoudelijke input. We lijken namelijk met onze levens en keuzes allebei richting een nieuwe fase te gaan. Past de blog daar nog in huidige vorm bij?
Mirjam is bijvoorbeeld een dik half jaar geleden weer begonnen met een werkstudie (tot hooradviseur) nu beide kinderen uitgevlogen zijn. Een spannende tijd maar ook erg druk. Ze heeft haar moestuin deze week met pijn in het hart stopgezet.

Ook bij mij is ondertussen het een en ander veranderd, en heb daardoor allerlei plannen voor de komende tijd. Wat dat precies is doe ik uit de doeken in onderstaande video over de vooraankondiging van "het Ruijge huis". Ook te zien via m'n YouTube of Vimeo kanaal.
Kort gezegd, ik ga niet stoppen, maar de vorm wordt wel heel anders. Déze huis-tuin-en-keuken-blog wordt tot nader orde op pauze gezet. Er komen vooralsnog geen nieuwe posts bij. Mááár, daarvoor in de plaats komen video podcasts! Bewegend beeld en geluid als extra dimensie.
Geen snelle, hippe filmpjes echter... daarvoor kom ik uit een te oude generatie. Meer de slow down, lekker aanschuiven en een beetje ontspannen sfeer. Onderwerpen liggen voor een groot deel in de lijn van deze blog, én een beetje meer.Nieuwsgierig geworden? De eerste aflevering staat gepland voor de eerste week van juli. Dat is al bijna! Ik moet zelf daarvoor nog van alles uitzoeken want van video's weet ik eerlijk gezegd maar bar weinig, maar dat is juist het uitdagende ervan. Vergeef me als het licht of geluid dus niet meteen helemaal optimaal is, het is een work in progress.

Voor iedereen die hier verder de afgelopen jaren als vaste volger of aanwaaiende bezoeker langskwam, heel erg bedankt namens ons allebei. Het heeft onze levens verrijkt en hopelijk die van jullie ook een beetje. Het is niet helemaal een afscheid. Maar zoals het er nu naar uitziet, via deze vorm, wel.
Hopelijk zie ik jullie terug in een van m'n video-kanalen. Schuif gezellig aan!

8 opmerkingen:

Unknown zei

Ik vond je dankzij de kippen. Geweldige vlog.

Unknown zei

Je hebt veel interessante dingen te vertellen. Denk aan het YouTube-kanaal.

Unknown zei

Ups

Truus zei

Het was een heel verhaal en kan me zo voorstellen dat jullie een nieuwe richting uitgaan -was ook niet niks wat er nu allemaal gebeurt en is geweest.
Dank voor je openhartig zijn en je kwetsbaar durven opstellen!
Wens jullie heel veel kracht en sterkte ivm jullie moeder en alles wat jullie gaan doen.
Nu kreeg ik steeds jullie blog via de mail-- gaat dat ook zo met de vlog?
Ben nog wat ouder en niet opgegroeid met internet.
Jouw levenstijl probeer ik ook al een poos mij eigen te maken al kan ik niet zo ver gaan als jij door omstandigheden.
Er gaat steeds een ander Engels woord door mijn hoofd bij jouw verhaal -a crofter - .
Misschien dat je het zou kunnen vertalen naar keuterboer? Kleinschalig bezig zijn met ambacht en onderhoud.
Ben heel benieuwd naar je eerste vlog!
Veel succes met het nu ingeslagen pad.
groetjes, Truus uit Drenthe

Maia- Weg naar Zelfvoorziening zei

Ik ben benieuwd!
Ik heb altijd erg genoten van jullie blog dus ben erg benieuwd naar de video versie :)

MTD zei

Super leuk geschreven en heel inspirerend!

Astrid zei

Hoi! Via via gevonden .. wol .. spinnen verven .. blijk je ook autonomer/authentieker te willen leven .. rewilden .. ik snap zo verschrikkelijke goed wat je bedoelt ��.. ik noem het vaak dat ik weer meer wil aarden .. (nog meer) respect voor .. natuur .. moeder aarde .. “schoon” eten .. moestuin maar ook wat je eet .. kortom: een volger erbij!

marshall zei

Mooi verhaal weer!