tag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post164512550098774792..comments2024-03-02T19:28:53.005+01:00Comments on huis-tuin-en-keuken: C: Amandelpasta zelf makencr-micshttp://www.blogger.com/profile/03299031447684682991noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-34011745797668835052015-11-09T17:51:03.850+01:002015-11-09T17:51:03.850+01:00Hallo Phyllis
Zelf heb ik dat zo nog nooit geprobe...Hallo Phyllis<br />Zelf heb ik dat zo nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me dat dat gewoon kan.<br />cr-micshttps://www.blogger.com/profile/03299031447684682991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-76921338242129625852015-11-09T15:09:54.683+01:002015-11-09T15:09:54.683+01:00Dank u voor de recepten. Ik heb nu geen amandelen ...Dank u voor de recepten. Ik heb nu geen amandelen in huis, maar wel amandelpoeder. Kan ik die verder malen en zodoende amandelboter maken? <br />Dank voor uw bericht.Phyllisnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-39146229665523326132015-10-26T12:04:21.643+01:002015-10-26T12:04:21.643+01:00Bedankt voor het recept! Ga ermee aan de slag :) Bedankt voor het recept! Ga ermee aan de slag :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01708870943126389024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-42963472883351684442014-10-29T07:21:24.110+01:002014-10-29T07:21:24.110+01:00Beste anoniem,
Ik ben bekend met de dingen die je...Beste anoniem,<br /><br />Ik ben bekend met de dingen die je schrijft. Prima als je het zelf op die manier wil doen om zo met je gezondheid bezig te zijn.<br />Zelf wil ik het niet altijd overal zo streng doorvoeren. Vind het namelijk al een hele verbetering als je producten zelf maakt ipv van supermaktprodukten uit te gaan.. bovendien schrijf ik ook geen blog met het doel zo gedetailleerd op voedsel en gezondheid in te gaan. Ik heb niet gestudeerd voor voedingsdeskundige.<br />Toch een kleine aanvulling. Het weken van noten hoef je niet te doen als je van blanke noten uitgaat (zonder het bruine velletje, want alleen daar zit het fytinezuur in) en qua roosteren moet je opletten dat je ze niet zwart roostert uiteraard. (Of raw gaan en ze niet verhitten, maar dan ben je overtuigt van meer dan alleen de AGE's)<br /><br />Nogmaals, maak je eigen keus in datgeen je belangrijk vindt, en ik vind persoonlijk dat je al grote stappen maakt als je meer zelf maakt. Van daaruit zijn eigen overtuigingen makkelijk aan te passen als je je daar prettiger bij voelt.<br /> cr-micshttps://www.blogger.com/profile/03299031447684682991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-47978809051546776132014-10-28T15:04:18.820+01:002014-10-28T15:04:18.820+01:00Hier wil ik wel even op reageren. Ten eerste is ee...Hier wil ik wel even op reageren. Ten eerste is een pinda geen noot, maar een peulvrucht. Pindakaas is op zich niet verkeerd, maar er zit omega 6 vetzuren in en die moet je niet te veel binnen krijgen. Deze bevorderen ontstekingen in het lichaam. <br />In noten zit weer fytinezuur, wat je ook niet teveel moet binnen krijgen. Om dit tegen te gaan laat ik de noten altijd 12 uur weken in water. Dat neemt de fytinezuur ongeveer voor 40 % af. Dan laat ik ze 2 dagen drogen en ga ze dan pas malen tot een pasta. Zelf doe ik er nog een eetlepel of meer kokosolie extra viergen bij omdat dat zeer gezond is. Goed voor de darmflora. Ook rooster is de noten niet omdat dit weer AGE's opleverd. Teveel om uit te leggen. Via google kan je opzoeken wat dat inhoudt. AGE's komt neer op het verbranden van voedsel. Het zogenaamde bruine laagje op vlees of het bruine korstje op brood zijn daar voorbeelden van. Zeer kankerverwekkend. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-50304439020084123472014-07-23T16:00:52.411+02:002014-07-23T16:00:52.411+02:00Beste anoniem,
Dat heb ik ook nooit beweerd in mi...Beste anoniem,<br /><br />Dat heb ik ook nooit beweerd in mijn verhaal. Ik maak daar geen vergelijking tussen pindakaas en amandelpasta onderling... maar wel tussen notenpasta's van de natuurwinkel en die van de gewone supermarkt (wat dus vooral pindakaas is en waar extra additieven aan toegevoegd zijn zoals bv gehard plantaardig vet, olie en dextrose) <br />De gezonde variant is voor mij dus de notenpasta's die je in de natuurwinkel koopt, of zelf maakt uiteraard, boven de pindakaas uit de gewone supermarkt.cr-micshttps://www.blogger.com/profile/03299031447684682991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195348425908267404.post-63693790882953160942014-07-23T15:22:10.318+02:002014-07-23T15:22:10.318+02:00die notenpasta's van de natuurwinkel zijn heer...die notenpasta's van de natuurwinkel zijn heerlijk en inderdaad een pretiige afwisseling met gewone pindakaas. echter pindakaas is niet minder gezond ofzo. Qua calorieen bevatten noten- of pinda pasta's evenveel, en ook zitten er grofweg dezelfde goede vetten in. De pindakaas met stukjes noot heeft ook vergelijkbare vezels. Het enige gezondheidsvoordeel KAN zitten in het zoutgehalte. Maar tegenwoordig koop je ook al gewoon in de AH pindakaas zonder toegevoegd zout.Anonymousnoreply@blogger.com